BM GENEL KURULU...BM 74. GENEL KURULUYARIN NEW YORK’TA BAŞLIYOR
BM GENEL KURULU...CUMHURBAŞKANIAKINCI, BM GENEL KURUL ÇALIŞMALARI NEDENİYLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİ ZİYARETTE BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES İLE İKİLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEK.
CUMHURBAŞKANINDAN AÇIKLAMA… AKINCI:SİYASAL EŞİTLİK VE ETKİN KATILIM ARTIK YERLEŞMİŞ BİR BM PARAMETRESİDİR VE GEÇMİŞ MUTABAKATLAR ARASINDA YER ALIYOR. ANASTASİADİS, BUNU KABUL ETMEDİĞİNİ BM GENEL SEKRETERİ’NE DE ANLATMASI GEREKİR.
AKINCI NEW YORK’A GİDİYOR… CUMHURBAŞKANI AKINCI ERCAN HAVALİMANINDA BASIN TOPLANTISI DUZENLEDİ. AKINCI:VERMİŞOLDUĞUNUZ YETKI ÇERÇEVESİNDE YAPICI RUHLA EN İYİSİNİ YAPMAYA GİDİYORUM
AKINCI BEW YORK’A GİDİYOR: CUMHURBAŞKANI AKINCI: SİYASİ EŞİTLİK VE ETKİN KATILIM OLMAZSA OLMAZIMIZ OLDUGUNUN BİIR KEZ DAHA ALTINI ÇİZİYORUM
BAKAN ÖZERSAY NEW YORK’TA...BAŞBAKAN YARDIMCISI VE DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZERSAY, NEW YORK’TA İİT VE EİT TOPLANTILARINA KATILACAK ÖZERSAY, BM YETKİLİLERİ VE DİĞER ÜLKE TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞECEK
BAKAN ÖZERSAY NEW YORK’TA...BAŞBAKAN YARDIMCISI VE DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZERSAY, TEMASLARI ÇERÇEVESİNDE İLK GÖRÜŞMESİNİ TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU İLE GERÇEKLEŞTİRDİ.
“KIBRIS’TA SON SÖZ”...ANKARA’DA DÜZENLENEN KONFERANSIN SONUÇ BİLDİRİSİ YAYIMLANDI
“KIBRIS’TA SON SÖZ”... BİLDİRİDE, DOĞU AKDENİZ’İN YENİ JEOSTRATEJİSİ VE JEOPLOLİTİĞİ İÇİNDE TÜRKİYE VE KKTC’NİN, KIBRIS STRATEJİSİNİ GÖZDEN GEÇİRMESİ VE TEMEL DEĞİŞİKLİKLERE GİTMEK ZORUNDA OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKİLDİ.
“KIBRIS’TA SON SÖZ”... SONUÇ BİLDİRİSİNDE, FEDERAL ORTAKLIK GÖRÜŞMELERİNE BIRAKILDIĞI YERDEN VEYA GUTERRES BELGESİ ÇERÇEVESİNDE DEVAMIN CİDDİ BİR HATA OLACAĞI DA VURGULANDI
TURİZM SEKTÖRÜ... TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ÜSTEL, ANKARA’DA DÜZENLENEN TURİZM İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI VE TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ. BAKAN ÜSTEL, “ANAVATAN TÜRKİYE İLE ETKİN TANITIM VE PAZARLAMA POLİTİKASI OLUŞTURMAKTAYIZ” DEDİ. ÜSTEL, TURİZM TEŞVİKLERİNİN ÖDENMESİ İÇİN OLUŞTURULAN KAYNAĞIN TÜRKİYE TARAFINDAN KKTC’YE AKTARILDIĞINI DA AÇIKLADI.
BRT’DE YENİ YAYIN DÖNEMİ...BRT’DE YENİ YAYIN DÖNEMİ BUGÜN BAŞLADI. BRT MÜDÜRÜ ÖZKURT: BRT YENİ YAYIN DÖNEMİNE HAZIR

KTÖS ve KTOEÖS basın açıklaması yaptı

Cuma 23 Ağustos 2019

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde ortak açıklama yaparak, yeni eğitim yılı öncesi yaşanan sorunlar ve diğer iç gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaştı.

Eylemcilerin yanına giden Milli Eğitim ve Kültür Bakan Nazım Çavuşoğlu da, ülkede sorunlar olduğunun bilincinde olduklarını ve sendikalarla işbirliği içinde çalışabileceklerini kaydetti.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, eğitim yılının başlaması öncesinde sorunlara dikkat çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde ortak açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, devlet okullarının 16 Eylül’de açılacağını ifade ederek, okullardaki eksikliklerin giderilmediğini savundu…

Elcil, kendilerinin nakilleri zamanında tamamlayıp göndermelerine karşın, sınavların 14-15 Eylül’de yapılacağını ve öğretmen görevlendirmelerinin Ekim ortasını bulacağını da söyledi.

Ülkede yaşanan diğer gelişmelere karşı sendikaların sessiz kalmalarının beklenmemesini de isteyen Elcil, hazırlanan protokol ve paketi kabul etmeyeceklerini, 2019-2020 eğitim yılının da eylemli bir yıl olacağını kaydetti.

Elcil’in ardından Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu.

Sorunların 7 başlık altında toplandığı açıklamada, okulların ihtiyaçları, eğitimde yaşanan eksiklikler ve tiyatro konusuna dikkat çekilerek, sendikaların mücadeleye devam edeceği ifade edildi.

Bakanlık kapısında eylem olduğunu öğrenmesi üzerine eylemcilerin yanına giden Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, eylemden haberdar olmadığını, ancak öğretmenlerin yanında olması gerektiği için duyar duymaz aşağıya indiğini ifade ederek, öğretmenlerin okuduğu metni kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sendikaların kendisi ile diyalog kurmak adına elinde birçok fırsat varken, böyle bir yola başvurmasının sorunları çözmeyeceğini belirtti.

Ülkede demokrasi olmasa eleştiren ile eleştirilen tarafların aynı anda yan yana duramayacağını da anımsatan Çavuşoğlu,ülkede sorunlar olduğunun bilincinde olduklarını ve sendikalarla işbirliği içinde çalışabileceklerini kaydetti.

Çavuşoğlu, tiyatrolarla ilgili gerekli açıklamayı daha önce yaptığını, öğretmen nakilleriyle ilgili gecikmenin ise Merkezi İhale Komisyonu’ndaki sorunlardan kaynaklandığını dile getirerek, “eğitimdeki sorunlar ülkenin sorunlarından kaynaklanıyor” dedi…

DB/BRT