CUMHURBAŞKANI AKINCI, 3 TELEVİZYON KANALININ ORTAK CANLI YAYINLADIĞI GÜNDEM ÖZEL PROGRAMINA KONUK OLDU
CUMHURBAŞKANI AKINCI: KAPALI MARAŞ KONUSU TOPLUMSAL VE ULUSLARARASI BİR MESELE, BUKONUDA NE YAPILACAKSA BM İLE ÇATIŞMADAN YAPILMASI GEREKİR
CUMHURBAŞKANI AKINCI: TÜRKİYE İLE ASLA BİR DÜŞMANLIK İLİŞKİSİ OLMADIVE OLAMAYACAK
CUMHURBAŞKANI AKINCI: BİZİM HEDEFİMİZ HERKESİN İNSANCA YAŞAYABİLECEĞİ BÜTÜN HAKLARIN ALINDIĞI MEDENİ BİR AVRUPA ÜLKESİ OLARAK BU COĞRAFYAYI TÜRKİYE’YE DOST BİR COĞRAFYA YAPMAKTIR
CUMHURBAŞKANI AKINCI: KIBRIS KONUSUNDA FEDERAL BİR ÇÖZÜM ZORLANMADIĞI TAKDİRDE BÖLÜNMÜŞLÜK KALICI OLACAK
TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: DOĞU AKDENİZ'DE, KIBRIS TÜRKÜ'NÜN HAKKINI YOK SAYARSANIZ ADIMLARIMIZA DEVAM EDERİZ
TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: İHTİYAÇ OLDUĞU ZAMAN İLAVE BİR SONDAJ GEMİSİNİN DOĞU AKDENİZ VE KIBRIS ETRAFINA GÖNDERİLMESİ KONUSUNDA HİÇBİR ZAMAN TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNCE DÜZENLENEN KAPALI MARAŞ AÇILIMI TOPLANTISININ SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI
RUM YÖNETİMİ LİDERİ ANASTASİADİS’İN, BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES’E GÖNDERDİĞİ MEKTUPTA, KAPALI BÖLGE MARAŞ’IN AÇILMASI KONUSUNU ELE ALACAK ORTAK BİR KOMİTE KURULMASINI ÖNERDİĞİ İDDİA EDİLDİ
DR. BURHAN NALBANTOĞLU’NA 11 YATAKLI YENİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KAZANDIRILDI
BAŞBAKAN TATAR: TÜM İMKANLARIMIZI ZORLAYARAK SAĞLIĞA KATKI YAPMAYI SÜRDÜRÜYORUZ
BAKAN TAÇOY: BORCU YÜZÜNDEN KESİLEN ELEKTRİĞİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDEN YAŞLI KADININ DURUMUNA İLİŞKİN BANA VEYA KIB-TEK YÖNETİM KURULU BAŞKANI’NA ÖNCEDEN HERHANGİ BİR BİLGİ VERİLMEDİ
YEREL İSTİHDAMA DESTEK PROJESİ YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR PROJEYE, YÜRÜRLÜKTEKİ BRÜT ASGARİ ÜCRET İLE 4 BİN TL ARASINDA BRÜT ÜCRET ALAN VE SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ İLE İHTİYAT SANDIĞI DAİRESİ’NE KAYDI OLUP BU MEBLAĞ ÜZERİNDEN YATIRIMI YAPILAN VE ÖZEL SEKTÖRDE İSTİHDAM EDİLEN 16 – 60 YAŞ ARASI KKTC YURTTAŞI ÇALIŞANLAR BAŞVURABİLECEK
YIL BOYUNCA TOPLAM 2 BİN 400 TL’LİK BİR KATKIYI KAPSAYACAK PROJE İÇİN BAŞVURULAR 24 ŞUBAT PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN KABUL EDİLECEK
ANAYASA MAHKEMESİ, UBP ESKİ GENEL BAŞKANLARINDAN LEFKOŞA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN’ÜN DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASINA İLİŞKİN ARA EMRİ TALEBİNİ REDDETTİ
DAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. NECDET OSAM GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
BAY-SEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN YENİLENMEMESİ NEDENİYLE KURUM ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

KTÖS ve KTOEÖS basın açıklaması yaptı

Cuma 23 Ağustos 2019

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde ortak açıklama yaparak, yeni eğitim yılı öncesi yaşanan sorunlar ve diğer iç gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaştı.

Eylemcilerin yanına giden Milli Eğitim ve Kültür Bakan Nazım Çavuşoğlu da, ülkede sorunlar olduğunun bilincinde olduklarını ve sendikalarla işbirliği içinde çalışabileceklerini kaydetti.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, eğitim yılının başlaması öncesinde sorunlara dikkat çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde ortak açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, devlet okullarının 16 Eylül’de açılacağını ifade ederek, okullardaki eksikliklerin giderilmediğini savundu…

Elcil, kendilerinin nakilleri zamanında tamamlayıp göndermelerine karşın, sınavların 14-15 Eylül’de yapılacağını ve öğretmen görevlendirmelerinin Ekim ortasını bulacağını da söyledi.

Ülkede yaşanan diğer gelişmelere karşı sendikaların sessiz kalmalarının beklenmemesini de isteyen Elcil, hazırlanan protokol ve paketi kabul etmeyeceklerini, 2019-2020 eğitim yılının da eylemli bir yıl olacağını kaydetti.

Elcil’in ardından Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu.

Sorunların 7 başlık altında toplandığı açıklamada, okulların ihtiyaçları, eğitimde yaşanan eksiklikler ve tiyatro konusuna dikkat çekilerek, sendikaların mücadeleye devam edeceği ifade edildi.

Bakanlık kapısında eylem olduğunu öğrenmesi üzerine eylemcilerin yanına giden Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, eylemden haberdar olmadığını, ancak öğretmenlerin yanında olması gerektiği için duyar duymaz aşağıya indiğini ifade ederek, öğretmenlerin okuduğu metni kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sendikaların kendisi ile diyalog kurmak adına elinde birçok fırsat varken, böyle bir yola başvurmasının sorunları çözmeyeceğini belirtti.

Ülkede demokrasi olmasa eleştiren ile eleştirilen tarafların aynı anda yan yana duramayacağını da anımsatan Çavuşoğlu,ülkede sorunlar olduğunun bilincinde olduklarını ve sendikalarla işbirliği içinde çalışabileceklerini kaydetti.

Çavuşoğlu, tiyatrolarla ilgili gerekli açıklamayı daha önce yaptığını, öğretmen nakilleriyle ilgili gecikmenin ise Merkezi İhale Komisyonu’ndaki sorunlardan kaynaklandığını dile getirerek, “eğitimdeki sorunlar ülkenin sorunlarından kaynaklanıyor” dedi…

DB/BRT