Τουρκία-Covid 19

22 05 2020 13:01

Η επιτυχία της Τουρκίας στον αγώνα κατά του νέου κοροναϊού συνεχίζεται με την πτώση των αριθμών θανάτων και κρουσμάτων. Το γεγονός ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κυμαίνεται κάτω από τα χίλια δημιουργεί ελπίδες.

Με την υποχώρηση των θανάτων από τον κοροναϊό στους 27 το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους ανήλθε στους 4.249.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 33.633 τεστ και διαπιστώθηκαν 961 νέα κρούσματα.

Με τους 1.003 ασθενείς που πήραν εξιτήριο ο αριθμός των ανθρώπων που θεραπεύτηκαν ανήλθε στους 144.990.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως με τις επενδύσεις που έκαναν στον τομέα της υγείας η Ιστάνμπουλ μετατράπηκε σε ένα διεθνές κέντρο υγείας.

Ο Τούρκος πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στην τελετή εγκαινίασης του Αστικού Νοσοκομείου Μπασάκσεχιρ «ÇAM και SAKURA» η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε.

Αφού σημείωσε πως σήμερα πρόσθεσαν ακόμα έναν κρίκο στη βαθιά ριζωμένη και πολυδιάστατη Τουρκο-Ιαπωνική φιλία ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής:

«Η χώρα κέρδισε ακόμα ένα έργο το οποίο θα γίνει ένα από τα μνημεία υπερηφάνειας της Ιστάνμπουλ, όχι μόνο από αισθητική άποψη αλλά και με την τεχνολογική υποδομή, το βοηθητικό κτίριο, την θέση του, τις δυνατότητες του και τις υπόλοιπες ιδιότητες του».

Ο κ. Ερντογάν επισήμανε πως η Ιστάνμπουλ έχει πλέον μια κεντρική θέση στο σύστημα υγείας και τόνισε πως η Ιστάνμπουλ ταυτόχρονα μετατράπηκε σε ένα διεθνές κέντρο υγείας.

«Την περίοδο, που η αξία των υπηρεσιών υγείας κατέστη κατανοητή πολύ πιο καλά, το μέρος αυτό θα είναι ένα από τα έργα σήμα κατατεθέν της Τουρκίας στον τουρισμό υγείας» είπε ο κ. Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως την περίοδο της επιδημίας του νέου κοροναϊού η Τουρκία έτεινε χείρα βοήθειας σε πάνω από 80 χώρες και σημείωσε πως συνεχίζουν να στέλνουν τις βοήθειες.

«Σε μια περίοδο που τα συστήματα υγείας καταρρέουν, οι δημόσιες τάξεις πλήττονται η Τουρκία και η Ιαπωνία παρουσιάζουν μια παραδειγματική επιτυχία» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ο οποίος συμμετείχε στα εγκαίνια μέσω τηλεδιάσκεψης είπε:

«Εύχομαι το νοσοκομείο το οποίο φέρει το όνομα του πεύκου/Çam που συμβολίζει την υγεία και της Σακούρα που συμβολίζει την Ιαπωνία να φέρει υγεία στους κατοίκους της Ιστάνμπουλ».

reklam-banner1
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 • Hava Durumu

  ΤΔΒΚΣήμεραΑύριο
  Lefkoşa 11/9° 11/10°
  Girne 11/10° 12/11°
  Mağusa 12/10° 12/11°
  İskele 11/10° 11/11°
  Güzelyurt 11/10° 10/9°
  Lefke 9/8° 8/10°
 • ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ