Συνάντηση Ακιντζί-Αναστασιάδη

22 05 2020 13:05

Μίνι σύνοδος στην Προεδρία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Μουσταφά Ακιντζί, του Πρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ, του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών Κουντρέτ Όζερσαϊ και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες ο κ. Πρόεδρος με τον Ε/κ ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη ο κ. Ακιντζί συζήτησε τη σταδιακή επανέναρξη της διακίνησης από τα σημεία διέλευσης μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων υπήρξε συναντίληψη όπως σε πρώτο στάδιο, αρχής γενομένης από την 8η Ιουνίου, επιτραπεί η διακίνηση των Τουρκοκυπρίων που εργάζονται, φοιτούν ή λαμβάνουν φαρμακευτική και ιατρική αγωγή στη Νότια Κύπρο, καθώς επίσης των Τουρκοκυπρίων που εργάζονται στην ΤΔΒΚ αλλά διαμένουν στην Πίλε, και των Ελληνοκυπρίων ή Μαρωνιτών που διαμένουν στη Βόρεια Κύπρο, από τα σημεία στα οποία η διέλευση λαμβάνει χώρα μέσω μηχανοκίνητων οχημάτων.

Σημειώνεται πως θα επιτρέπεται η διακίνηση Τουρκοκυπρίων μαθητών από το σημείο διέλευσης του Λήδρα Πάλας, όπου, μέσω λεωφορείων, θα μεταβαίνουν στους χώρους φοίτησης τους.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα απαιτήσει από άτομα, που θα διακινούνται από τα σημεία διέλευσης έγγραφο, να παρουσιάσουν πιστοποιητικό ότι ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα των τεστ PCR που υποβλήθηκαν τις τελευταίες 3 μέρες, καθώς επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα προβαίνει σε τυχαίες δειγματοληπτικές εξετάσεις.

Συμφωνήθηκε επίσης όπως συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας, για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σταδιακή διάνοιξη σημείων διέλευσης, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση.

reklam-banner1
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 • Hava Durumu

  ΤΔΒΚΣήμεραΑύριο
  Lefkoşa 11/9° 11/10°
  Girne 11/10° 12/11°
  Mağusa 12/10° 12/11°
  İskele 11/10° 11/11°
  Güzelyurt 11/10° 10/9°
  Lefke 9/8° 8/10°
 • ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ