Ο Τατάρ μίλησε στο AA

28 05 2020 13:47

Ο Πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για τα βήματα που θα γίνουν μετά την πανδημία της Covid 19, τη Συμφωνία Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας-ΤΔΒΚ και τις σχέσεις με την Τουρκία.

Ως προς την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, ο κ. Πρωθυπουργός είπε ότι με την έναρξης της διαδικασίας για την αποκατάσταση της νέας κανονικότητας και την επαναλειτουργία επιχειρήσεων, οι τροχοί της οικονομίας στην ΤΔΒΚ άρχισαν να γυρίζουν.

Σαν αποτέλεσμα της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας πρόκειται για αύξηση στις εισφορές του κράτους καθώς επίσης με την υπογραφή της οικονομικής συμφωνίας με την Τουρκία θα σημειωθεί αναζωογόνηση στην αγορά, σημείωσε.

Ο κ. Πρωθυπουργός επεσήμανε δε ότι με το άνοιγμα των σημείων διέλευσης μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί, την έναρξη των πτήσεων, την επανεκκίνηση του τουρισμού, την επιστροφή των φοιτητών στο νησί και την έναρξη των πωλήσεων στον στεγαστικό τομέα, Η ΤΔΒΚ θα μπορούσε να ανακτήσει τη δυνατότητα της προ της Covid 19.

«Από τον Ιούνιο θα εισέλθουμε σε μια νέα περίοδο και σκέφτομαι να ανακοινώσω ένα δεύτερο οικονομικό πακέτο. Το αξιολογούμε μαζί με τον κυβερνητικό εταίρο μας, το Κόμμα του Λαού», είπε ο κ. Τατάρ.

Τονίζοντας τη σημασία της μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στην ΤΔΒΚ από την Τουρκία μέσω καλωδίου, ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες για τη μεταφορά και του φυσικού αερίου στη Βόρεια Κύπρο.

Αναφερόμενος και στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού στην ΤΔΒΚ, ο κ. Τατάρ είπε τα εξής:

«Τις τελευταίες 40 μέρες δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα. Αυτό είναι σημαντικό για την εικόνα της ΤΔΒΚ στον κόσμο. Θα το επεξηγήσουμε τόσο στην μητέρα πατρίδα την Τουρκία όσο και σε άλλες χώρες, διότι θέλουμε να αυξήσουμε την προοπτική της ΤΔΒΚ».

Ως προς τα θέματα των πτήσεων και του τουρισμού, ο Πρωθυπουργός Τατάρ είπε ότι θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για τα θέματα αυτά σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Υπουργείου Υγείας και του Επιστημονικού Συμβουλίου Υγείας.

reklam-banner1
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 • Hava Durumu

  ΤΔΒΚΣήμεραΑύριο
  Lefkoşa 11/9° 11/10°
  Girne 11/10° 12/11°
  Mağusa 12/10° 12/11°
  İskele 11/10° 11/11°
  Güzelyurt 11/10° 10/9°
  Lefke 9/8° 8/10°
 • ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ