Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

06 12 2019 14:01

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν αναφέρθηκε στην έγκριση από την Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Έχουμε ματαιώσει τα βήματα που γίνονταν για να σπρωχτεί η Τουρκία στην γωνιά. Η συμφωνία με τη Λιβύη ήταν ένα μέρος αυτών των προσπαθειών μας», είπε ο κ. Κιράν σε διάσκεψη.

Επισημαίνοντας ότι μερικές χώρες δίνουν αγώνα κυριαρχίας και κατανομής των αποθεμάτων υδρογονανθράκων δημιουργώντας μονομερώς τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Κιράν είπε ότι αυτός ο αγώνας δίνεται για την απομόνωση της Τουρκίας.

«Μ’ αυτά τα μονομερή τετελεσμένα, με δραστηριότητες αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, η Ε/κ Διοίκηση εκμεταλλεύεται την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξασφαλίζει την στήριξη χωρών που συμπεριφέρονται χωρίς να συμμορφωθούν με κανέναν κανονισμό και δίκαιο», τόνισε και πρόσθεσε ότι στόχος αυτών των προσπαθειών αυτών είναι να απομονωθεί ή να σπρωχτεί η Τουρκία στην γωνιά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μόλις επιδοκιμαστεί το μνημόνιο συναντίληψης και από το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης, τα Ηνωμένα Έθνη θα ενημερωθούν και θα καταχωρήσουμε τη θαλάσσια δικαιοδοσία μας, ιδιαίτερα τα σύνορα μας στα δυτικά της Κύπρου, κατέληξε ο Τούρκος υφυπουργός Κιράν.

reklam-banner1
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 • Hava Durumu

  ΤΔΒΚΣήμεραΑύριο
  Lefkoşa 41/22° 41/22°
  Girne 33/27° 35/27°
  Mağusa 35/25° 35/25°
  İskele 31/26° 33/26°
  Güzelyurt 35/23° 37/23°
  Lefke 31/26° 34/26°
 • ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ