Η 3ημερη γιορτή του Ραμαζανιού

22 05 2020 13:00

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) μαζί με τον υπόλοιπο Μουσουλμανικό κόσμο θα εορτάσει την τριήμερη εορτή του Ραμαζανιού που αρχίζει την Κυριακή που σηματοδοτεί την λήξη του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, δηλαδή της τριανταήμερης νηστείας των Μουσουλμάνων.

Όλα τα κυβερνητικά γραφεία και οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστά κατά την διάρκεια του τριήμερου Μπαϊραμιού, μέχρι την Τετάρτη.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση θα διατηρηθεί κατά τη διάρκεια των πρωινών προσευχών της Κυριακής και οι προσκυνητές θα μπορέσουν να προσεύχονται στις αυλές των τεμενών, εάν οι χώροι προσευχής είναι πολύ γεμάτοι.

Όλοι οι προσκυνητές είναι υποχρεωμένοι να φοράνε προστατευτικές μάσκες στα τεμένη και να νίψουν    τα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο τους στα σπίτια.

Οι παραδοσιακές εκδήλωσες στο Προεδρικό και το αρχηγείο των Τ/κ Δυνάμεων Ασφαλείας επί ευκαιρία του Μπαϊραμιού έχουν ακυρωθεί φέτος στο πλαίσιο των μέτρων κατά της Covid 19.

Η αστυνομία και οι Δήμοι παίρνουν τα προληπτικά μέτρα ούτως ώστε το κοινό να μπορέσει να απολαύσει άνετα και σε ασφάλεια την γιορτή.

Παρά το ότι το κοινό θα μπορέσει να επισκεφτεί τις οικογένειες και τους φίλους του κατά την τριήμερη γιορτή, παροτρύνεται να διατηρήσει την κοινωνική απόσταση και να συμμορφωθεί με τις οδηγίες υγιεινής και τα μέτρα.

Οι Κεντρικές Φυλακές θα είναι ανοιχτές για επισκέψεις σ’ όλη τη διάρκεια του Ραμαζάν Μπαϊραμιού, αλλά οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και γάντια.

Σε κάθε κατάδικο θα επιτραπεί να δεχτεί μόνο μια επίσκεψη όχι περισσότερων των δύο ατόμων.

Στο μεταξύ, προβλέπεται ο καιρός να είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές την πρώτη μέρα του Μπαϊραμιού.

Θα σημειωθεί και αξιοσημείωτη μείωση της θερμοκρασίας τη δεύτερη και τη τρίτη μέρα της γιορτής.

reklam-banner1
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 • Hava Durumu

  ΤΔΒΚΣήμεραΑύριο
  Lefkoşa 11/9° 11/10°
  Girne 11/10° 12/11°
  Mağusa 12/10° 12/11°
  İskele 11/10° 11/11°
  Güzelyurt 11/10° 10/9°
  Lefke 9/8° 8/10°
 • ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ