Επαφές Σουτζιούογλου στην Άγκαρα

07 07 2020 13:14

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Φάιζ Σουτζούογλου, ο οποίος εκτελεί επίσημες επαφές στην Άγκαρα, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης (ΜΕΤ), Μουσταφά Σιέντοπ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Σουτζούογλου εξέφρασε την ευχαρίστηση του που βρίσκεται στην Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και είπε ότι εργάζεται για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σιέντοπ εξέφρασε την ευχαρίστηση του που βλέπει τον υπουργό Σουτζιούογλου στην Τουρκία.

«Το Κυπριακό, που είναι η εθνική υπόθεση της Τουρκίας έχει ιδιαίτερη θέση στον νου και στις καρδιές μας», δήλωσε ο κ. Σιέντοπ ενώ εφιστά την προσοχή στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΤΔΒΚ.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19, ο κ. Σιέντοπ είπε ότι η οικονομία της ΤΔΒΚ επηρεάστηκε επίσης αρνητικά και αναφέρθηκε στη σημασία του πρωτοκόλλου Οικονομικής και Χρηματοδοτικής Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφερόμενος επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην υφαλοκρηπίδα και στην περιοχή, ο κ. Σιέντοπ είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιοδήποτε μοντέλο λύσης που θα διασφαλίζει την πολιτική ισότητα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, εφ’ όσον η ελληνοκυπριακή πλευρά αρνείται να μοιραστεί τα έσοδα των υδρογονανθράκων με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αυξήσουμε τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης και της Βουλής της ΤΔΒΚ», κατέληξε ο κ. Σιέντοπ.

reklam-banner1
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 • Hava Durumu

  ΤΔΒΚΣήμεραΑύριο
  Lefkoşa 41/22° 41/22°
  Girne 33/27° 35/27°
  Mağusa 35/25° 35/25°
  İskele 31/26° 33/26°
  Güzelyurt 35/23° 37/23°
  Lefke 31/26° 34/26°
 • ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ