KKTC 36 YAŞINDA... KKTC’NİN 36’NCI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ÜLKE GENELİNDE TÖRENLERLE KUTLANIYOR
LEFKOŞA’DA TÖREN.... 15 KASIM CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA BAŞKENT LEFKOŞA’DA DOKTOR FAZIL KÜÇÜK BULVARI’NDA TÖREN DÜZENLENDİ CUMHURBAŞKANI AKINCI: 25 KASIM’DA ANASTASİADİS İLE GÖRÜŞECEĞİZ. ADANIN HUZUR VE BARIŞ İÇİNDE GELECEĞE YOL ALABİLMESİ İÇİN SİYASİ İRADE VE KARARLILIK İÇİNDE HAREKET EDECEĞİZ CUMHURBAŞKANI AKINCI: DOĞU AKDENİZ’DEKİ ENERJİ DENKLEMİNDEN KKTC VE TÜRKİYE’Yİ DIŞLAMA POLİTİKASI GERGİNLİĞİN AZALTILMASINA YARDIMCI OLMAMAKTADIR
LEFKOŞA’DA TÖREN.... 15 KASIM CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA BAŞKENT LEFKOŞA’DA DOKTOR FAZIL KÜÇÜK BULVARI’NDA TÖREN DÜZENLENDİ TC CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: TC VE KKTC ARASINDAKİ BAĞLAR HİÇBİR ŞAHIS YA DA GRUBUN HESAPLARININ İPOTEĞİ ALTINA GİRMEYECEK KADAR KÖKLÜDÜR OKTAY: KKTC’Yİ HER ALANDA DAHA GELİŞMİŞ GÖRMEYİ ARZU EDİYORUZ. GERÇEKLERİ YOK SAYANLARA EN GÜZEL CEVAP İŞİMİZE VE KARDEŞLİĞİMİZE DÖRT ELLE SARILMAKTIR
LEFKOŞA’DA TÖREN....LEFKOŞA ŞEHİTLER ANITI VE LEFKOŞA ATATÜRK ANITI’NDA İKİ AYRI TÖREN DÜZENLENDİ
CB’NDAN TEBRİK KABULÜ....CUMHURBAŞKANI AKINCICUMHURBAŞKANLIĞI’NDA TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
TÜRKİYE’DEN GELEN FIRKATEYN, DENİZALTI VE HÜCUMBOT GİRNE VE GAZİMAĞUSA’DA HALKIN ZİYARETİNE AÇILDI
ANITKABİR’E ZİYARET...KKTC ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KEMAL KÖPRÜLÜ, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞUNUN 36’NCI YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ
İSTANBUL’DA KUTLAMA... KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN 36. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA TAKSİM'DEKİ CUMHURİYET ANITI'NDA DA TÖREN DÜZENLENDİ.
ERDOĞAN’DAN KUTLAMA...TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN 36’NCI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI ERDOĞAN: TARİHİ VE AHDİ YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAYRAĞININ KARADA OLDUĞU GİBİ DENİZLERDE VE GÖKLERDE DE GURURLA DALGALANMASI İÇİN HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ
ÇAVUŞOĞLU’NDAN KUTLAMA.... TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN 36. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ TWİTTER HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMLA KUTLADI. ÇAVUŞOĞLU: TÜRKİYE, KKTC’Nİ ULUSLARARASI ALANDA SAVUNMAYI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEK
OKTAY’IN TEMASLARI....KKTC’DE BULUNAN TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY ÖĞLEDEN SONRA DEVLET VE HÜKÜMET YETKİLİLERİ TARAFINDAN KABUL EDİLECEK
ALTINBAŞLAR’IN DAVASI.. GİRNE'DE "RESMİ EVRAK SAHTELEME" VE "TEDAVÜLE SÜRME" SUÇLARINDAN TUTUKLU BULUNAN ARALARINDA İŞ ADAMI VAKKAS ALTINBAŞ’IN DA OLDUĞU 5 KİŞİ TEMİNAT TALEBİYLE MAHKEMEYE ÇIKARILDI.

15 Dernek Türkiye Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı

Pazartesi 14 Ekim 2019

KKTC’de faaliyet gösteren 15 dernek, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği önünde Türkiye’nin sınır ötesi opersayonuna destek belirtti ve Türk askerinin yanında olduğunu bildirdi.

15 dernek ortak basın açıklamasında; “KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti iç içedir. Türkiye dünyanın karşısında bizleri yalnız bırakmayan, her sıkıntılı anımızda yanımızda olan güçlü bir ülkedir, gücüyle de gurur ve onur duyuyoruz” dedi ve “özelde yada devlette terörü kim destekliyorsa kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
15 derneğin imza koyduğu “Sınır Ötesi Barış Pınarı Harekatı” hakkındaki basın açıklamasını, Doğayı ve Canlıyı Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Gürlek okudu.

Gürlek, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk askerinin yanında olduklarını belirterek, terörü destekleyenlerin gözlerinin kör olması gerektiğini, çünkü terörün dünyanın her yerinde masum insanlara karşı acımasızca yapılan saldırılar olduğunu kaydetti.

Terörün Türkiye’de 40 yıldır 40 binden fazla can aldığını, şehit verildiğini, ailelerin ocağına ateş düştüğünü belirten Gürlek, barış için, terörün bitirilmesi için birçok kez masada görüşmeler yapıldığını ancak sonuç elde edilemediğini ve şehit vermeye can kaybetmeye devam edildiğine işaret etti.

Gürlek, terörün dünya için tehdit olduğuna vurgu yaparak, “Kimden nerden gelirse karşısındayız, terörün dili, dini, rengi olmaz, hiçbir din terörü desteklemez” dedi.

Dernekler olarak Gaziantep ve bölgedeki askerlerin yanında olmak amacıyla Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceklerini ifade eden Gürlek, bu ziyarete Meclis Başkanı, Başbakan ve iş adamlarını da davet etti.
Gürlek, ziyaret çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diğer parti başkanlarını da ziyaret edeceklerini söyledi.

“Türkiye ve Türk askerinin dünyada barış ve huzurun sembolü” olduğunu ifade eden Gürlek, “Özelde yada devlette terörü kim destekliyorsa kınıyoruz. Muasır medeniyet seviyesine ancak terör belasından kurtularak sağlamak mümkündür” dedi.

Gürlek, şehitlere Allahtan rahmet dilerken, gazilere ve yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi.
Gürlek, derneklerin başkan ve yetkililerinin basın açıklamasının ardından Türkiye Büyükelçiliği, Meclis ve Başbakanlığı ziyaret edeceğini söyledi.

Ortak basın açıklamasına imza koyan dernekler şöyle:
“KKTC Vatanseverler Derneği, Doğayı ve Canlıyı Koruma Derneği, Gaziantepliler Derneği, Malatyalılar Derneği, Uzat Elini Yardım Derneği, Dostlar Derneği, Adıyamanlılar Derneği, Kars Büyükoluklar Derneği, Hataylılar Kültür Derneği, Mardinliler Derneği, Kahraman Maraşlılar Derneği, Erzurumlular Derneği, Oğuz Boyu Derneği, KAMED Derneği, İyi Toplum Gönüllüler Derneği.”

(BRT/TAK)