GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER… GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLERİN BİR PARÇASI OLAN CEP TELEFONLARININ HER İKİ TARAFTA DA ÇALIŞMASI SORUNUNUN GÜNEY KIBRIS'TA AŞILDIĞI BELİRTİLDİ. ROAMİNG UYGULAMASININ HAZİRAN SONU İTİBARI İLE İŞLEYEBİLECEĞİ AÇIKLANDI
KGS BUGÜN YAPILDI… KOLEJ GİRİŞ SINAVLARININ 2’NCİ BASAMAĞI BUGÜN YAPILDI
KTÖS’DEN ELEŞTİRİ… KTÖS SEKRETERİ MAVİŞ, KOLEJ MÜFREDATININ KAMUSAL EĞİTİMDE YAYGINLAŞTIRILMASI, MEVCUT KOLEJ GİRİŞ SİSTEMİNE ALTERNATİF YÖNTEMLERİN PAYDAŞLARIN DA KATILIMIYLA TARTIŞILMASI GEREKTİĞİNİ KAYDETTİ
AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMLERİ… SLOVAKYA, MALTA VE LETONYA’DA SEÇMENLER AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMLERİ İÇİN SANDIĞA GİTTİ
AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMİ…18 ÜLKE İLE BİRLİKTE GÜNEY KIBRIS’TAKİ AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMİ YARIN YAPILIYOR. 6 SANDALYE İÇİN ARALARINDA KIBRISLI TÜRKLERİN DE BULUNDUĞU 72 ADAY YARIŞACAK
ÇALIŞMA HAYATI…ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SUCUOĞLU PROJELERİNİ BÜROKRATLARI İLE ELE ALDI
YKP’DEN DEĞERLENDİRME… YENİ KIBRIS PARTİSİ ÜYESİ ALPAY DURDURAN KOALİSYON HÜKÜMETİ İLE İLGİLİ  GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ, ELEŞTİRİLERDE BULUNDU.
İNGİLTERE'DE LİDERLİK YARIŞI…İNGİLTERE’DE LİDERLİK YARIŞI BAŞLADI.İKTİDARDAKİ MUHAFAZAKAR PARTİNİN YENİ LİDERİNİ TEMMUZ AYI SONUNDAN ÖNCE SEÇMESİ BEKLENİYOR
MAY’İN İSTİFA KARARI… ABD BAŞKANI TRUMP, İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY'İN İSTİFA KARARINDAN ÜZÜNTÜ DUYDUĞUNU BELİRTEREK, "BUNU, KENDİ ÜLKESİNİN İYİLİĞİ İÇİN YAPTI."  DEĞERLENDİRMESİNDE BULUNDU
  VENEZUELA’DA ÇATIŞMA… VENEZUELA’DA BİR POLİS MERKEZİNDEKİ MAHKUMLARIN POLİSE SALDIRARAK FİRAR GİRİŞİMİNDE BULUNMASININ ARDINDAN ÇIKAN ÇATIŞMADA 23 MAHKUMUN ÖLDÜĞÜ KAYDEDİLDİ
İNÖNÜ’DE YANGIN… SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE GAZİMAĞUSA - LEFKOŞA ANAYOLU ÜZERİNDE YANGIN ÇIKTI.  RÜZGARIN ETKİSİYLE GENİŞ BİR ALANA YAYILAN YANGIN SONUCUNDA VELİ ESENDAĞLI'YA  BİÇİLMEMİŞ ARPALARIN YAKLAŞIK 200 DÖNÜMÜ YANDI
MİNİK NEFES YARDIM BEKLİYOR… SALI GÜNÜ TEDAVİ İÇİN YURT DIŞINA GİTMEYE HAZIRLANAN NEFES DAVŞAN İÇİN BANKA YARDIM HESABINA PARA YATIRILARAK VEYA 5668'E SMS ATILARAK YARDIM EDİLEBİLİYOR
MÜZİK FESTİVALİ… BELLAPAİS MÜZİK FESTİVALİ  KAPSAMINDA DÜN AKŞAM , BELLAPAİS MANASTIRINDA ANKARA CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI VİYOLENSEL DÖRTLÜSÜNÜN KONSERİ YER ALDI
MARMARA DENİZİ’NDE DEPREM... MARMARA DENİZİ'NDE 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ
AFGANİSTAN’DA SEL... AFGANİSTAN'DA AŞIRI YAĞIŞLARIN YOL AÇTIĞI SEL FELAKETİNDE 21 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ BİLDİRİLDİ

Hür-İş sel felaketiyle ilgili basın açıklaması yaptı

Cuma 7 Aralık 2018

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Sekreteri Ali Yeltekin sel felaketiyle ilgili basın açıklaması yaparak, ölen gençlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine sabır, halka da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Son günlerde ülkeyi etkisi altına alan yağışlı hava neticesinde birçok evi su bastığını, yolların yıkıldığına işaret eden Yeltekin, “Altyapı yetersizlikleri nedeniyle insanlar perişan olmuş ve en önemlisi siyasi yaklaşımlarla talan edilen doğa yapısı ciddi tahribatlar yapmıştır. Bu olayların neticesinde 4 gencimiz kurban olmuştur” dedi.

Yeltekin, “Yıllardır kanayan yaralara, çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen başta siyasetçiler, siyasete bağlı kamu kurumları bunun izahını nasıl yapacaklardır. Bu zarar ziyanın, eziyetin, işkencenin ve 4 suçsuz günahsız gencin ölümünün hesabını kim verecek?” ifadesini kullandı.

Ali Yeltekin, Hür-İş Federasyonu ve bağlı sendikalar Kamu-İş, Bay-Sen, Memur-Sen, Büro-İş, Din-Gör-Sen, Bel-Sen, BASS ve Daü-Per-Sen olarak ölen gençlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine sabırlar, halka geçmiş olsun dilediklerini ifade etti.

(TAK)