MECLİS GENEL KURULU’NDA BUGÜN, YAŞANAN SEL FELAKETİ VE CİKLOS’TA DÖRT GENCİN YAŞAMINI YİTİRMESİ DE TARTIŞILDI.
BAŞBAKAN TUFAN ERHÜRMAN, SEL FELAKETİ ÇERÇEVESİNDE YAŞANANLARIN ARAŞTIRILMASI İÇİN YÜRÜTMENİN YER ALMAYACAĞI BAĞIMSIZ BİR KOMİTE KURULACAĞINI AÇIKLADI.
ANAMUHALEFET ULUSAL BİRLİK PARTİSİ MECLİS GRUBU İSE, DÖRT GENCİN HAYATLARINI KAYBETTİKLERİ YOL KONUSUNDA MECLİS BAŞKANLIĞI’NA BUGÜN BİR ARAŞTIRMA KOMİTESİ KURULMASI ÖNERGESİ SUNDU.
KIBRIS TÜRK İŞADAMLARI DERNEĞİ (İŞAD) TOPLUMSAL ALTYAPI SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMASI KONUSUNDA HALKI, TALEPKAR OLMAYA DAVET ETTİ.
KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ (KTTB); SEL, SALGIN HASTALIKLAR VE İNSAN SAĞLIĞI KONUSUNDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLERİ İÇEREN DOSYAYI BAŞBAKANLIK KRİZ MASASI BAŞKANI, BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI HASAN ALİCİK’E SUNDU.
KUZEY KIBRIS TÜRK KIZILAYI, ÜLKEYİ ETKİSİ ALTINA ALAN VE CAN KAYIPLARININ YANI SIRA PEK ÇOK KONUT VE İŞ YERİNİ KULLANILMAZ HALE GETİREN SEL FELAKETİNİN YARALARININ HIZLICA SARILMASI İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI.
MECLİS GENEL KURULU, KAMU ÇALIŞANLARININ HAYAT PAHALILIĞI ÖDENEĞİ HAKKINI DÜZENLEYEN UYGULAMANIN 3 AY SÜREYLE DURDURULMASI İÇİN HÜKÜMETÇE HAZIRLANAN YASA GÜCÜNDE KARARNAMELERİ GÖRÜŞEREK OY ÇOKLUĞUYLA ONAYLADI.
GAZİMAĞUSA İSKELE YENİBOĞAZİÇİ GEÇİŞ SÜRECİ EMİRNAMESİ, BUGÜN RESMİ GAZETE’DE YAYINLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ.
İSVEÇ BÜYÜKELÇİLİĞİ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN “KIBRIS BARIŞ SÜRECİNDE DİNİ YOL OFİSİ”, İNSAN HAKLARI GÜNÜ VE OFİSİN KURULUŞUNUN 10. YILI NEDENİYLE ARA BÖLGEDE ETKİNLİK DÜZENLEDİ.
KKTC İNSAN HAKLARI DERNEĞİ BAŞKANI HASAN YILMAZ IŞIK, 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NDE DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’E (BM) KKTC’Yİ TANIMA ÇAĞRISI YAPTI.
İNGİLTERE BAŞBAKANI THERESA MAY, PARLAMENTODAKİ BREXİT OYLAMASININ ERTELENDİĞİNİ AÇIKLADI.
YAYIN YÜKSEK KURULU (YYK), KAMU VE ÖZEL KARASAL ANALOG TV YAYINLARININ SONLANDIRILMASI İLE SAYISAL TV (DVBT) YAYINLARININ BÜTÜNLÜKLÜ DEVAM ETMESİ VE BÖLGESEL OLARAK ANALOG TV YAYINI YAPAN ÜNİVERSİTELERİN, YEREL TV OLARAK SADECE REKTÖRLÜKLERİNİN BULUNDUĞU İLÇELERDE YAYINLARINI SÜRDÜRMESİ KARARI ALDI.
METEOROLOJİ DAİRESİ, HAVANIN, YARINDAN İTİBAREN HAFTA SONUNA KADAR YAĞMURLU OLACAĞINI, RÜZGARIN ZAMAN ZAMAN KUVVETLİ, YARIN VE ÇARŞAMBA GÜNÜ İSE ZAMAN ZAMAN FIRTINAMSI ESMESİNİN BEKLENDİĞİNİ DUYURDU.
HASPOLAT KİRLİ SANAYİ BÖLGESİNİN BATISINDA BULUNAN YUSUF ÇOCUK, SERCEM ASFALT, KASKON İŞLETMELERİ VE CİVARININ  ELEKTRİK ENERJİSİ YARIN 09:00 İLE 11:00  SAATLERİ ARASI KESİK OLACAK.
GAZİVEREN’DE LALE SOKAK VE CAMİ BÖLGESİNE YARIN YAKLAŞIK 6 SAAT ELEKTRİK VERİLEMEYECEK.
LEFKOŞA’DA İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK KUZEY KIBRIS TÜRK FİLMLERİ HAFTASI YARIN BAŞLAYACAK.
ŞAİR NAZIM HİKMET’İN EŞİNE YAZDIĞI ŞİİRLERİ KONU ALAN “PİRAYE” İSİMLİ OYUN YARIN GİRNE’DE SAHNELENİYOR.

Hür-İş sel felaketiyle ilgili basın açıklaması yaptı

Cuma 7 Aralık 2018

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Sekreteri Ali Yeltekin sel felaketiyle ilgili basın açıklaması yaparak, ölen gençlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine sabır, halka da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Son günlerde ülkeyi etkisi altına alan yağışlı hava neticesinde birçok evi su bastığını, yolların yıkıldığına işaret eden Yeltekin, “Altyapı yetersizlikleri nedeniyle insanlar perişan olmuş ve en önemlisi siyasi yaklaşımlarla talan edilen doğa yapısı ciddi tahribatlar yapmıştır. Bu olayların neticesinde 4 gencimiz kurban olmuştur” dedi.

Yeltekin, “Yıllardır kanayan yaralara, çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen başta siyasetçiler, siyasete bağlı kamu kurumları bunun izahını nasıl yapacaklardır. Bu zarar ziyanın, eziyetin, işkencenin ve 4 suçsuz günahsız gencin ölümünün hesabını kim verecek?” ifadesini kullandı.

Ali Yeltekin, Hür-İş Federasyonu ve bağlı sendikalar Kamu-İş, Bay-Sen, Memur-Sen, Büro-İş, Din-Gör-Sen, Bel-Sen, BASS ve Daü-Per-Sen olarak ölen gençlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine sabırlar, halka geçmiş olsun dilediklerini ifade etti.

(TAK)