KOALİSYONUN ADI UBP-HP... KOALİSYON HÜKÜMETİ’NİN LİSTESİ CUMURBAŞKANI AKINCIYA SUNULDU.
UBP-HP HÜKÜMETİ… BUNA GÖRE, BAŞBAKAN ERSİN TATAR, BAŞBAKAN YARDIMCIS VE DIŞİŞLERİ BAKANI KUDRET ÖZERSAY, MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI NAZIM ÇAVUŞOĞLU, MALİYE BAKANI OLGUN AMCAOĞLU, İÇİŞLERİ BAKANI AYŞEGÜL BAYBARS KADRİ, BAYINDIRILIK VE ULAŞTIRMA BAKANI TOLGA ATAKAN, EKONOMİ VE ENERJİ BAKANI HASAN TAÇOY, TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ÜNAL ÜSTEL, TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI DURSUN OĞUZ, SAĞLIK BAKANI ALLİ PİLLİ, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FAİZ SUCUOĞLU
UBP-HP HÜKÜMETİ... UBP İLE HP MECLİS’TE HÜKÜMET PROTOKOLÜNÜ İMZALADI
UBP-HPHÜKÜMETİ... UBP GENEL BAŞKANI TATAR: CİDDİ KARARLI VE İSTİKRARLI BİR KOALİSYON HÜKÜMNETİ KURMAYA KARAR VERDİK. BU AŞAMAYA GELLİNMESİNDEN DOLAYI MUTLU OLDUM. İKİ PARTİNİN UYUM İÇİNDE ÇALIŞABİLECEĞİNE İNANIYORUM
UBP-HPHÜKÜMETİ... HP GENEL BAŞKANI ÖZERSAY: HEM SİYASİ HEM DE KIBRIS KONUSU BAĞLAMINDA ÇOK KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ. ÖNÜMÜZDE ÇOK HIZLI HAREKET ETMEMİZ GEREKEN BİR DÖNEM VAR. CANLA BAŞLA BİR ÇABA ORTAYA KOYACAĞIZ.
LEFKOŞA GİRNE ANAYOLU… LEFKOŞA-GİRNE ANAYOLU’NDAAŞIRI YAĞIŞLAR NEDENİYLE OLUŞAN TAHRİBATIN TAMİRATI VE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLANIYOR

Ekonomik Örgütler Platformu hükümet kurma çalışmaları ilgili basın açıklaması yaptı

Perşembe 16 Mayıs 2019

Ekonomik Örgütler Platformu, siyasi partileri hükümet sorununa sorumlulukla yaklaşmaya ve hükümet kurma çalışmalarını en erken zamanda sonlandırmaya çağırdı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası , Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nden oluşan Ekonomik Örgütler Platformu yaptığı yazılı açıklamada, hükümet oluşumu ile ilgili gelişmelerin yakından izlendiğini kaydetti.

Yeni hükümet oluşumu ile ilgili sürecin uzamasının, ekonomik ve sosyal sorunların derinleşmesine neden olacağını ve çözüm için ödenmesi gereken bedeli büyüteceğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Daha önceki hükümetlerde olduğu gibi kurulacak olan hükümet ile her türlü işbirliğini yaparak toplumsal sorunların çözümlenmesi için katkı yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyumuzla paylaşırız.”

(BRT/TAK)